قالیباف: هوشمندسازی ضرورت امروز اداره کشور است

تهران - پایگاه خبری و تخصصی شیرینی و شکلات - رییس مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه نگارش قانون در حوزه هوش مصنوعی، با استفاده از دیدگاه ذینفعان فناوری انجام خواهد شد، گفت: برای شفاف سازی، مردمی سازی و کارآمدی در اداره کشور، هوشمندسازی ضرورت امروز جامعه است.

به گزارش خبرنگار سیاسی پایگاه خبری و تخصصی شیرینی و شکلات، محمدباقر قالیباف در نشست هوش مصنوعی که امروز یکشنبه (۲۸ اردیبهشت ماه) با حضور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، اعضای اتاق بازرگانی، شرکت های دانش بنیان و تعدادی از نمایندگان در تالار شهید مدرس برگزار شد، گفت: به دلیل فعالیت در حوزه مدیریتی و تکیه بر تخصص جغرافیای سیاسی و فهمی که از مشکلات کشور دارم، اذعان می‌کنم فناوری هوش مصنوعی دارای اهمیت است.

رئیس مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: حداقل ۲۵ سال است که همواره بر هوشمندسازی، شفاف سازی، مردمی سازی و کارآمدی در اداره کشور تاکید کرده‌ام. چرا که امروزه بیش از ۱۲ هزار قانون در کشور وجود دارد که بر اساس ارزیابی‌ها می‌توان پیش بینی کرد که دو سوم آنها باید تنقیح شوند؛ زیرا سبب تورم در حوزه قانون کشور شده‌اند.

رئیس مجلس شورای اسلامی حرکت به سمت هوشمندسازی را حل ناترازی حوزه انرژی برشمرد و گفت: در این میان همواره بر مردمی‌سازی امور تاکید داشته‌ام؛ زیرا هر کاری که مردم می‌توانند انجام دهند را ما باید رها کنیم.

وی اظهار کرد: امام خمینی (ره) نیز با دیدگاه شرعی تصریح کردند "دولت در جاهایی از اقتصاد دخالت کند که مردم نمی‌توانند آن خدمات را تولید کنند". این مهم در حالیست که اکنون همه چیز در دست دولت ها بوده و بر این اساس دیگر رقابت، خلاقیت، نوآوری و عقلانیت لازم وجود ندارد لذا شاهد مشکلات کنونی امروز هستیم.

وی با اشاره توصیف کلیات طرح ملی هوش مصنوعی از سوی نمایندگان در جلسه امروز صحن مجلس، افزود: مجلس یازدهم گام به گام با نقشه راه همه امور را دنبال کرد. بر این اساس امروزه دو کار مهم در دستور کار است؛ ابتدا قانونی که نداریم را باید تصویب و نهایتاً قوانین مزاحم را تنقیح کنیم.

از ظرفیت هوش مصنوعی برای تنقیح قوانین بهره خواهیم برد

قالیباف با اشاره به سامانه قانون‌یار که در اختیار همه مردم و ذینفعان قرار دارد، تصریح کرد: تنقیح قوانین از جمله موضوعاتی بوده که از ۲۰ سال گذشته، رهبر انقلاب به آن تاکید داشته‌اند؛ لذا ما نیز از ظرفیت هوش مصنوعی برای این حوزه بهره برده‌ایم.

وی اظهار کرد: مجلس شورای اسلامی تلاش کرد در تصویب قوانین مربوط به دانش بنیان‌ها میز سه‌جانبه تشکیل دهد که قانونگذار، مجری و ذینفعان در آن حضور داشته باشند؛ طرفین حرف‌های خود را عنوان کردند و نهایتاً بعد از اجرای این قانون در ماه‌های نخست، مجدداً نشستی را برگزار کرده و اشکالات کار مشخص شد.

رئیس نهاد قانونگذاری کشورمان با تاکید بر اینکه برای حل مشکلات کشور باید به همدیگر کمک کنیم، حرف‌ها را صریح بزنیم و مسئولیت قبول کنیم گفت: به عنوان مثال تنقیح قوانین اضافی مسئولیت بنده و همکارانم در مجلس است لذا باید بایستیم و این موضوع را حل و فصل کنیم.

وی تصریح کرد: از سوی دیگر ما به عنوان قانونگذار باید مسئولیت قبول کرده و قانونی را تدوین و تصویب نکنیم که قابلیت اجرای شدن ندارد.

در پایان این نشست نیز برخی فعالان حوزه هوش مصنوعی به بیان مشکلات و مسائل خود با رئیس مجلس شورای اسلامی پرداختند.

دیدگاه خود را بیان کنید

0 دیدگاه