
براساس دادههای منتشرشده از سوی بانک مرکزی کره جنوبی، این کشور در سهماهه نخست سال جاری میلادی، ضعیفترین عملکرد اقتصادی را در میان ۱۹ اقتصاد بزرگ جهان به ثبت رسانده است. تولید ناخالص داخلی واقعی کره جنوبی در دوره ژانویه تا مارس نسبت به فصل قبل، ۰.۲۴۶ درصد کاهش داشته است.
درحالیکه ایرلند با رشد ۳.۲۱۹ درصدی در صدر قرار گرفت، چین با ۱.۲ درصد و اندونزی با ۱.۱۲۴ درصد در ردههای بعدی بودند. اسپانیا با اقتصادی مشابه کره جنوبی، رشد ۰.۵۶۸ درصدی را تجربه کرد. آمریکا ۰.۰۶۹ درصد و مجارستان ۰.۱۵۲ درصد افت داشتند.
کشورهایی مانند ژاپن و انگلیس هنوز دادههای نهایی سهماهه نخست را منتشر نکردهاند، اما براساس پیشبینی بلومبرگ، اقتصاد ژاپن با ۰.۱ درصد افت و اقتصاد انگلیس با ۰.۶ درصد رشد همراه خواهد بود.
کاهش غیرمنتظره رشد اقتصادی کره جنوبی تا حدی ناشی از بحران سیاسی ناشی از اعلام قانون نظامی از سوی رئیسجمهور سابق، یون سوک یول در سوم دسامبر و برکناری وی در چهارم آوریل بوده است؛ اتفاقی که اقتصاد داخلی را مختل و مصرف را کاهش داد.
در کنار آن، سیاستهای تعرفهای گسترده دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا، نیز فشار مضاعفی بر اقتصاد صادرات محور کره وارد کرده است. اگرچه اجرای تعرفه ۲۵ درصدی بر واردات از کره جنوبی بهطور موقت به تعویق افتاده، اما تعرفههای موجود بر خودرو و فولاد همچنان پابرجاست.
بانک مرکزی کره جنوبی پیشتر پیشبینی رشد ۱.۵ درصدی برای سال ۲۰۲۵ ارائه داده بود، اما رئیس آن، لی چانگ-یونگ، احتمال خوشبینی بیشازحد در این پیشبینی را مطرح کرد. تأخیر در تقاضای نیمههادیهای پیشرفته، توقف پروژههای ساختمانی و آتشسوزیهای گسترده از دیگر عوامل تضعیف رشد اقتصادی عنوانشدهاند.
کره جنوبی در سهماهه نخست سال ۲۰۲۴ رشد ۱.۳ درصدی را ثبت کرده بود، اما در فصل دوم وارد رکود شد و ۰.۲ درصد کاهش یافت. دو فصل بعدی نیز تنها ۰.۱ درصد رشد داشت.
چهارمین اقتصاد بزرگ آسیا اکنون با چالشهای سیاسی داخلی، کاهش تقاضای جهانی، فشار تعرفهای آمریکا و اختلال در صنایع کلیدی مواجه است؛ مسائلی که چشمانداز رشد آن را تیرهتر کردهاند.
دیدگاه خود را بیان کنید