تبادل منظم منابع بین سازمان اسناد و نهاد کتابخانه های عمومی کشور

تهران-پایگاه خبری و تخصصی شیرینی و شکلات-رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران در حاشیه دیدار با دبیرکل نهاد کتابخانه های عمومی کشور بر لزوم تقویت همکاری‌های علمی و فرهنگی، کتابخانه ملی و این نهاد در خصوص تبادل منظم منابع تاکید کرد.

به گزارش پایگاه خبری و تخصصی شیرینی و شکلات از پایگاه اطلاع‌رسانی دولت، غلامرضا امیرخانی رئیس سازمان اسناد در دیدار با آزاده نظر بلند با تأکید بر وجود ارتباط ساختارمند میان کتابخانه ملی و نهاد، اظهار کرد: استانداردهای کتابداری و منابع تولیدی کتابخانه ملی به صورت مستقیم در اختیار کتابخانه‌های عمومی قرار می‌گیرد و در فرایند خدمات‌رسانی به مخاطبان این کتابخانه‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد.

وی با اشاره به سیاست کتابخانه ملی در حوزه اهدای منابع افزود: در سیاست‌های اهدای منابع، اولویت با مناطق محروم کشور است. خوشبختانه نهاد کتابخانه‌های عمومی در تمامی استان‌ها و اغلب شهرستان‌های کشور حضور دارد و این امر باعث شده تا منابع ما به صورت هدفمند و عادلانه توزیع شوند.

در بخش دیگری از این گفت‌وگو، موضوع تبادلات علمی میان دو مجموعه مطرح شد که رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران با اشاره به ظرفیت‌های پژوهشی این سازمان توضیح داد: «کتابخانه ملی دارای اعضای هیأت علمی و امکانات تحقیقاتی قابل‌توجهی است. این ظرفیت می‌تواند در همکاری علمی با نهاد کتابخانه‌ها نقش‌آفرین باشد و خوشبختانه تعاملات علمی در حال حاضر نیز شکل گرفته است.

وی همچنین به عضویت رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران به عنوان عضو حقوقی در هیأت امنای نهاد اشاره و تصریح کرد: این ارتباط مدیریتی و سازمانی بستر مناسبی برای تعریف پروژه‌های مشترک فراهم کرده است.

امیرخانی ادامه داد:‌ یکی از مهم‌ترین طرح‌های مشترک مطرح‌شده، فهرست‌نویسی نسخه‌های خطی متعلق به نهاد کتابخانه‌هاست. این نسخه‌ها به دلیل گستردگی جغرافیایی کتابخانه‌های عمومی، در نقاط مختلف کشور پراکنده‌اند. کتابخانه ملی با ارائه یک طرح پژوهشی جامع، پیشگام این حرکت شده است.

رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران در پایان گفت: فهرست‌نویسی نسخه‌های خطی، اقدامی مهم در جهت حفظ، نگهداری و اطلاع‌رسانی دقیق درباره میراث مکتوب کشور است. این طرح اگر اجرایی شود، می‌تواند تحولی اساسی در دسترسی پژوهشگران و علاقه‌مندان به متون کهن ایجاد کند. امیدواریم به‌زودی شاهد آغاز رسمی این پروژه باشیم. این همکاری‌ها می‌تواند الگویی مؤثر برای هم‌افزایی سایر نهادهای فرهنگی کشور باشد و نقش مهمی در گسترش عدالت فرهنگی و ارتقاء سطح دانش عمومی ایفا کند.

دیدگاه خود را بیان کنید

0 دیدگاه