
به گزارش پایگاه خبری و تخصصی شیرینی و شکلات، علیرضا منادی سفیدان روز شنبه در جلسه شورای توسعه مهارت در سالن اجتماعات استانداری آذربایجان شرقی افزود: در این راستا اقدامات مختلفی در مجلس شورای اسلامی از جمله رتبه بندی معلمان، نوشتن اساسنامه برای سازمان آموزش فنی و حرفه ای و ایجاد سه درآمد پایدار برای این سازمان انجام شده است.
وی با اشاره به وجود ۱۶ میلیون کارگر در کشور، اظهار کرد: تشکیل شورای توسعه مهارت در استان ها، رتبه بندی مربیان فنی و حرفه ای، پرداخت یک در هزار قراردادهای کارگری، ۲ درصد از محل کشف قاچاق کالا و نیم در هزار از درآمدهای تملک دارایی و اجرای پروژه ها برای مهارت افزایی کارگران از دیگر مصوبات مجلس است.
نماینده مردم تبریز، اسکو و آذرشهر در مجلس شورای اسلامی، گفت: در همه برنامه های پنج ساله، هشت درصد رشد اقتصادی پیش بینی شده که ۲.۸ درصد از آن مربوط به بهره وری است.
منادی، ادامه داد: مرجع و کشنده قطار توسعه و مهارت در کشور شامل وزارت علوم، آموزش و پرورش و سازمان فنی و حرفه ای است و بهره وری در سایه آموزش های این دستگاه ها در کشور با تربیت نیروی کار ماهر ایجاد می شود.
وی با بیان اینکه آذربایجان شرقی و تبریز در کشور پیشرو در زمینه های مختلف صنعتی است، یادآور شد: خیلی از صنایع مادر از جمله کبریت سازی، قطعه سازی، تراکتورسازی و ماشین سازی در این استان ایجاد شده و فناوری آن به سایر مناطق ارسال شده است.
رییس کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی با اشاره به اهمیت ایجاد کارگاه های جوار صنعت، گفت: هر کجا صنعت وجود دارد می توان مراکز آموزش فنی و حرفه ای را برای آموزش مهارت به کارگران آن ها در جوار این صنایع ایجاد کرد.
منادی، خواستار تخصیص بودجه ویژه ای برای توسعه مراکز و زیرساخت های آموزش فنی و حرفه ای برای ارتقای مهارت نیروی کار استان شد و رییس سازمان آموزش و فنی و حرفه ای نیز برای پرداخت ۶۰۰ میلیارد ریال اعتبار در این زمینه قول مساعد داد.
بازنگری و ارتقای سطح آموزش ها در کشور برای مهارت افزایی ضروری است
استاندار آذربایجان شرقی نیز در این جلسه گفت: آموزش هایی که در آموزش و پرورش و دانشگاه ها ارایه می شود باید مورد بازنگری قرار گیرد و سطح آن ها برای مهارت افزایی ارتقا یابد.
بهرام سرمست، افزود: در کنار توسعه مراکز آموزشی باید کیفیت و جهت آموزش ها به سمت تربیت نیروی ماهر برای بازار کار و خلق ثروت برای نیروی کار و مراکز کسب و کار برود.
وی با اشاره به اهمیت و ارزش نیروی انسانی باکیفیت و ماهر در جامعه، اظهار کرد: در صورتی می توان در آموزش و پرورش موفق بود که بتوانیم انسان های ماهر تربیت کنیم.
استاندار آذربایجان شرقی با بیان اینکه این استان و تبریز دارای پیشینه تاریخی در انجام رسم استادشاگردی است، گفت: بنیان خیلی از واحدهای صنعتی در این منطقه به علت وجود نیروی ماهر و فنی در سایه این رسم بنا گذاشته شده است.
سرمست، ادامه داد: در زمان کنونی ۹۴ درصد از اقتصاد استان در دست بخش خصوصی است و برای تامین نیروی ماهر برای مراکز اقتصادی و کسب و کار، باید بین مراکز آموزشی و مراکز صنعتی پیوند برقرار و کارگاه های جوار صنعت برای ارتقای مهارت های کارگران راه اندازی شود.
وی با بیان اینکه در این استان زنجیره ارزش در ۱۰ زمینه صنعتی از جمله فرش دستبافت، کفش، چرم و مواد و مصالح معدنی تعریف شده است، یادآور شد: با تربیت نیروی ماهر در این زمینه ها، می توان در افزایش بهره وری این زنجیره ها کمک شایانی کرد.
در این جلسه که با حضور رییس سازمان فنی و حرفه ای کشور برگزار شد، کنسرسیوم مهارت در راستای شناسایی فرصت های مشارکت و سرمایه گذاری در زمینه آموزش های مهارتی تشکیل و تبدیل چهار مرکز آموزش فنی و حرفه ای استان به صورت هیات امنایی تصویب شد.
دیدگاه خود را بیان کنید