
به گزارش پایگاه خبری و تخصصی شیرینی و شکلات از سازمان فناوری اطلاعات ایران، «مازیار مباشری»، مدیرکل توسعه زیرساخت خدمات دولت هوشمند، در این نشست با اشاره به برنامهریزی چندمرحلهای برای توسعه این سامانه افزود: طی سالهای گذشته، پیادهسازی رویکرد پنجره واحد آغاز شده و در گامهای بعدی، استقرار سکوی خدمات زمین در دو سال آینده و نهایتاً بهرهبرداری از سکوی هوشمند زمین در دستور کار قرار دارد.
وی درباره ویژگیهای این پلتفرم از دیدگاه ذینفعان مختلف گفت: پلتفرم زمین سه ضلع اصلی دارد؛ متقاضیان، دولت و کسبوکارها. از منظر دولت، ارائه خدمات تعاملی، مشارکتی، یکپارچه و هوشمند حائز اهمیت است، در حالی که متقاضیان، خدماتی شفاف، سریع، عادلانه و شخصیسازیشده را انتظار دارند. همچنین از دیدگاه کسبوکارها، امکان سرمایهگذاری، خلق ارزش، و بهرهگیری از دادهها و خدمات اشتراکی، از مهمترین ویژگیهای مورد انتظار است.
مباشری تأکید کرد: تمامی اقدامات توسعهای و تغییرات معماری سامانه باید بر پایه این نیازها و انتظارات طراحی شوند تا ضمن تحقق الزامات برنامه هفتم توسعه کشور، رضایتمندی حداکثری برای ذینفعان حاصل شود.
وی همچنین تأمین تصاویر ماهوارهای مستمر و تقویت زیرساختهای پردازشی مبتنی بر هوش مصنوعی را از مهمترین نیازهای توسعهای در زیرسامانه پایش اراضی عنوان کرد. گفتنی است سامانه «پنجره واحد زمین» یکی از ۲۰ پروژه راهبردی دولت هوشمند به شمار میرود که با هدف صدور مجوزهای مرتبط با زمین و پایش ماهوارهای اراضی کشور راهاندازی شده است. این سامانه به همت سازمان فناوری اطلاعات ایران، با راهبری دبیرخانه ستاد هماهنگی و مبارزه با مفاسد اقتصادی، طراحی شده و بهرهبردار آن سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور است که به نمایندگی از دستگاههای مرتبط با مدیریت اراضی کشور فعالیت میکند. هماکنون این سامانه از طریق نشانی https://zamin.gov.ir در دسترس متقاضیان قرار دارد.
دیدگاه خود را بیان کنید