
به گزارش پایگاه خبری و تخصصی شیرینی و شکلات، نمایشگاه انفرادی آثار نگارگری حسین عصمتی با عنوان «بر و برگ رنگین» که با مشارکت مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری تدارک دیده شده، جمعه (۱۹ اردیبهشت) ساعت ۱۶ تا ۲۰ با حضور جمعی از هنرمندان و علاقهمندان عرصه هنرهای تجسمی در نگارخانه لاجورد افتتاح میشود.
در این نمایشگاه ۱۴ اثر نگارگری عصمتی به نمایش گذاشته میشود.
در بیانیه این نمایشگاه آمده است: «سیر در تجربههای هنری و شیوههای بیان و اجراء، اشتیاق و دلمشغولی هنرمند، و از طرفی ضرورت ماندگاری در عالم هنر است. هنرمند در پی یافتن نقطه تلاقی و یگانگی این تجربیات و یافتههای متنوع هنری است. نمایشگاه حاضر ماحصل این سیر و سلوک و مشقهای طولانی مدت برای رسیدن به این نقطه است. آثار این نمایشگاه، تلاشی دارد در روزآمد شدن و بهرهمندی از امکانات و ابزار معاصر، و پالایش آن از مسیر اصول نگارگری. سعی شده، روایت و نیکویی، دو عنصر اصلی در هنر ایران، در این آثار جلوهگر باشد. شیوهها، ابزار متنوع و موضوعات مختلف، ذیل ویژگیهای نگارگری وحدت یافته است.»
«بر و برگ رنگین» تا ۳۱ اردیبهشت غیر از شنبهها، ساعت ۱۰ تا ۱۹ در نگارخانه لاجورد به نشانی خیابان بزرگمهر، تقاطع فلسطین، ضلع شمال غربی، شماره ۲۹ برپاست.
«نقاشی بازی» هنرجویان
«نقاشی بازی» عنوان نمایشگاه نقاشی هنرجویان آرزو آزادی و الهام نیاورانی است که از ۱۹ تا ۲۳ اردیبهشت در گالری شماره سه فرهنگسرای ارسباران واقع در خیابان شریعتی، بالاتر از پل سیدخندان، خیابان جلفا، کوچه عقاب برگزار میشود.
آرزو آزادی درباه این نمایشگاه گفت: من از سال ۱۳۷۰ بخش عمده تمرکز و کارم را بر روی آموزش خلاقیت و نقاشی به هنرجویان کودک و نوجوان گذاشتهام و تاکنون حدود یکصد نمایشگاه گروهی از آثار هنرجویانم برپا کردهام و در نمایشگاه بازی بازی آثار هنرجویان من و الهام نیاورانی به نمایش گذاشته میشود.
وی گفت: بازی نقش کلیدی در آموزش به کودکان ایفا میکند و سالهاست که با داستان و شعر تلاش میکنم تا تخیل کودکان را تقویت کنم و به آنها نقاشی آموزش بدهم.
آزادی افزود: در این نمایشگاه از هر هنرجو دو یا سه نقاشی یک سلف پرتره و دو نقاشی که براساس یکی از داستانهای کهن ادب فارسی یا ادبیات جهان خلق شدهاند به نمایش گذاشته میشود.
به گفته این هنرمند؛ بیشتر نقاشیهای این مجموعه در ابعاد ۴۰ در ۳۰ با تکنیکهای گواش، آبرنگ، مداد رنگی و در فاصله زمانی ۱۴۰۳ تا ۱۴۰۴ خلق شدهاند.
آزادی بیان کرد: این نمایشگاه جمعه (۱۹ اردیبهشت) ساعت ۱۶ در گالری شماره ۳ فرهنگسرای ارسباران افتتاح خواهد شد و همزمان با برپایی این نمایشگاه از کتاب نمایشگاه نیز رونمایی خواهد شد. این کتاب با مقدمه آرزو آزادی و کارشناسی هنری الهام نیاورانی و مدیریت هنری آیدین وفایی منتشر شده است. در این کتاب از هر ۳۰ هنرجوی کودک و نوجوان سه اثر چاپ شده است.
نشست تخصصی نمایشگاه نقاشی «بازی بازی» با حضور و سخنرانی اکبر نیکان پور و آرزو آزادی همراه خواهد بود. همچنین پس از این نشست هنرجویان کودک و نوجوان به اجرای کنسرت موسیقی خواهند پرداخت. این نشست سهشنبه (۲۳ اردیبهشت) ساعت ۱۵ تا ۱۷ در فرهنگسرای ارسباران برگزار خواهد شد.
در بخشی از بیانیه این نمایشگاه که توسط آزادی نوشته شده، آمده است: «مداد رنگی را بردار و با من حرف بزن! حرفهایی که نمیتوانی بگویی، حرفهایی که شاید خبر از بودنشان نداری، حرفهایی که جایی پنهان شدهاند که راحت پیدا نشوند ... حرفهایی که باید کشید. حرفهایی که باید آنها را بازی کرد. با رنگها، با شکلها با من حرف بزن. حالا که زبان باز کردهای اول خودت را بکش و نقاشیبازی را شروع کن! شروع کن به دیدن خودت، به دیدن دور و بَرَت. شروع کن به دیدن اینکه خودت را چگونه میبینی.. به اینکه جهان را چگونه میبینی. مدادت را بردار این بازی تازه آغاز شده است!»
علاقهمندان میتوانند تا ۲۳ اردیبهشت هر روز از ساعت ۱۰ تا ۱۹ از نمایشگاه «بازی بازی» دیدن کنند.
مونوتایپ بهراد صنعتی در «جهانهای موازی»
همچنین نمایشگاه «جهانهای موازی» شامل آثار مونوتایپ بهراد صنعتی جمعه (۱۹ اردیبهشت) ساعت ۱۶ در نگارخانه هنر فرهنگسرای ارسباران افتتاح میشود و تا ۲۹ اردیبهشت ساعت ۱۰ تا ۱۸، جمعهها ساعت ۱۶ تا ۱۹ میزبان هنرمندان و علاقمندان به هنرهای تجسمی است.
زهره مقیمی نمایشگاهگردان «جهانهای موازی» و مسئول نگارخانه هنر فرهنگسرای ارسباران، این نمایشگاه را تأملی بر تجربه زیسته هنرمند در آستانه همگرایی مرزهای واقعیت و خیال عنوان کرد و گفت: بهراد صنعتی طراح گرافیک، نقاش، چاپساز، شاعر، نویسنده و هنر پژوه، از هنرمندان چندبعدی و با سابقه هنرهای تجسمی معاصر ایران، فعالیت حرفهای و هنری خود را از اوایل دهه هفتاد آغاز کرده است.
وی افزود: صنعتی، هنرمندی است که در راستای بیان اندیشه و خلق تصویر، به یک شیوه کار با مواد و رسانه بسنده نمیکند و همواره با رویکردی بر مدار تحقیق و تجربه، جست و جوگرایانه مرزهای شناخته و نا شناخته ابزار و مواد را دگرگون میکند. همواره از ابتدا عناصر طبیعت الهامبخش روح و ذهن وی بودهاند؛ کما اینکه از آنها به عنوان شاخصههای خصلت تصویری آثارش مانند «آب، باد، خاک و آتش» گاه با رویکردی آبستره و گاه به شیوه فرمالیستی بهره میجوید.
مقیمی بیان کرد: به جز دورههای کاری نقاشی با رنگ روغن، بخش عمدهای از آثار استاد صنعتی به ترکیب مواد و رسانه به ویژه در حیطه چاپهای دستی اختصاص دارد. او با نگاهی نوآورانه با تجربه شخصی در یازدهمین نمایشگاه انفرادی از ارائه آثارش که در گالری شماره یک (گالری هنر) فرهنگسرای ارسباران برگزار شده است، تکنیکهای منحصر بفردی در خلق چاپ های تک نسخهای بر پایه طراحی (مونوتایپ) ابداع کرده و میتوان وی را به عنوان یکی از پیشگامان رسانههای نوین در این زمینه به شمار آورد که به زودی نتیجه بخشی از مطالعات و تجربیاتش را در قالب کتاب به جامعه فرهنگ و هنر عرضه خواهد کرد.
مسئول نگارخانه هنر فرهنگسرای ارسباران درباره جایگاه هنری «صنعتی» گفت: او هنرمندی دغدغهمند است که در طول چهار دهه فعالیت هنری خود، همواره میان مرزهای محسوس و نامحسوس، در جست و جوی حقیقتی شخصی و بنیادین غوطهور است و این رویکرد در یادداشتها، گفتارهای ادبی و اشعارش نیز به وضوح مشهود و قابل استناد است. صنعتی با پیشینهای که در زمینه طراحی، نقاشی، شعر و فلسفه دارد، آفرینش هنری را نه صرفاً بیان زیباشناسانه محض جهت خلق اثر هنری بلکه کنشی تأملی میداند که پیوسته در تنش میان تجربه زیسته و لایههای عمیق ذهنیاش شکل میگیرد.
وی اظهارداشت: صنعتی در آثار دهههای پیشین خود از نمادهایی همچون صورتک، دلقک، پرده و پنجره، صندلیهای بدون پایه و چکمهها بهره گرفته تا مفاهیمی همچون زایش اسطوره نو، لودگی، قدرت، فنا، شهامت و ابدیت را بازتاب دهد. برای او در مسیر خلق اثر هنری، «بداهگی» اصل بنیادین آفرینش است و با پرهیز آگاهانه از تئوریزه کردن فرایند خلق، به بیان صادقانه تجربه لحظهای، درونی و شهودی خود میپردازد.
مقیمی مجموعه اخیر او با عنوان «جهانهای موازی» را تجلی تکامل یافته همین رویکرد عنوان کرد و گفت: جایی که ذهن هنرمند بمانند آینهای چندوجهی، بازتاب دهنده لایههای متداخل هستی میشود؛ در این مجموعه که به شیوه «مونوتایپ» و در ساختار اندیشهای فلسفی خلق شده، مخاطب با جهانی روبهروست که نه تنها از نظر زیباییشناختی بلکه از لحاظ ساختار معنایی نیز دارای پیچیدگی و عمق است.
نمایشگاهگردان «جهانهای موازی» به ماهیت هنر مونوتایپ اشاره کرد و افزود: مونوتایپ به عنوان شیوهای یکتا در هنر چاپ، از پیش تعیین ناپذیری «بداهگی» و یگانگی اثر هنری سخن میگوید؛ امری که در جهانبینی هنرمند به روشنی بازتاب دارد. بهرهگیری از مونوتایپ نه تنها وجه فنی آثار را خاص و غیرقابل تکرار میسازد بلکه تبلوری است از فلسفه زیستی هنرمند که در بیانیه نمایشگاه نیز به آن اشاره کرده است؛ «جهان، در هر لحظه، یک بار زاده میشود و در همان لحظه نیز رو به زوال میرود.»
وی بیان کرد: جهانهای موازی در این مجموعه نه به معنای وجود فیزیکی جهانهای متعدد بلکه به منزله لایههای ادراکی و هستیشناختی تجربه هنرمند است. هر اثر، در عین ابعاد کوچک، درگاهی است به ساحتی دیگر؛ «جهانی که شاید تنها در ذهن شکل گرفته یا در حوزهای متافیزیکی زیست میکند که با جهان ملموس، پیوندی پنهان دارد.»
مقیمی افزود: صنعتی در این آثار، بیننده را به سفری درونی رهنمون میکند؛ سفری که در آن، هر اثر، نه تصویری از جهان بیرون بلکه پژواکی از جهان های درون اوست. سیالیت فرمها، محدودیت رنگی و تأکید بر کنتراستهای ظریف، همگی در خدمت خلق تجربهای بیواسطه هستند؛ تجربهای که در آن، بیننده ناچار میشود با خودِ نادیده خویش روبهرو شود.
مسئول نگارخانه هنر فرهنگسرای ارسباران بیان کرد: این مجموعه به دیالکتیک جهانهای ذهنی، همزمان با زندگی روزمره انسان اشاره دارد. این آثار، بیش از آنکه تفسیر شوند، باید زیسته شوند؛ زیرا آنچه در آنها رخ داده است، نه تنها بازتابی از خیال هنرمند بلکه دریچهای است به نگرش زیسته بیننده در جهانی دیگر که شاید تاکنون با آن مواجهه نداشته است.
«آشناییزدایی» و «لحظههای بیصدا» در خانه هنرمندان ایران
نمایشگاهی از مجموعه عکسهای سهراب پرواز با عنوان «آشناییزدایی» جمعه (۱۹ اردیبهشت) ساعت ۱۷ در گالری محیطی خانه هنرمندان ایران واقع در ضلع جنوب غربی بوستان هنرمندان افتتاح میشود و تا ۲۷ اردیبهشت برپاست.
در توضیح این نمایشگاه عکس آمده است: «نگارنده در عکسهای پیش رو از شهر اصفهان با استناد به زوایایی که از عمومیت کمتری برخوردار هستند از مکانها آشناییزدایی کرده است. این مجموعه کوششی در جهت درک جنبه زیباییشناسانه و کشف رابطهای تازه با مکانها به واسطه غریبسازی ابژههاست. صورتگرایانِ روس عادتِ ناشی از تکرار را چنین توصیف کردهاند که «اهالیِ شهرِ ساحلی، صدای امواج را نمیشنوند.»
پرواز دانشآموخته عکاسی، شاعر و عکاس و مدرس عکاسی، طی دو دهه اخیر نمایشگاههای مختلفی تحت عنوان «اینجا کجای جهان است»، «پرانتز»، «ایران ۱۴۸۸»، «آی آدمها»، «سهگانه دیوار» را در گالریهای گلستان، دوران معاصر، گذار، سایهروشن و... برپا کرده و از آثار مکتوب وی میتوان به مجموعه شعرهای «سخن بگو ببینمت» و «در آیینه زمان» و کتاب «عکسها و روایتها؛ باد عقربهها را جابجا میکند» اشاره کرد.
همچنین نمایشگاه گروهی عکسهای برگزیده انجمن عکاسان خانه تئاتر با عنوان «لحظههای بیصدا» پنجشنبه (۱۸ اردیبهشت) ساعت ۱۸ تا ۲۱ در گالری نامی خانه هنرمندان ایران افتتاح میشود و تا ۲۶ اردیبهشت از ساعت ۱۶ تا ۲۱ برپاست.
عکسهای نمایشگاه «لحظههای بیصدا» در برگیرنده لحظات باشکوه نمایشهای اجرا شده است که توسط هنرمندان خوشذوق عکاس انجمن عکاسان خانه تئاتر ثبت شده و اکنون در مقابل دیدگان مخاطبان قرار دارد.
محبوبه فرج اللهی، سمانه جویا، پگاه قدیری، درنا معتمدی، کامران چیذری، بهار نیک پور، ساناز دریایی، فاطمه مجیدی، فهیمه علی بیگی، امیر خدامی، رضا جاویدی، زهره صفی نور، حمید یعقوبی، منصوره قره داغی، منصوره قلیچی، معصومه ( سمیرا ) سلیمانینژاد، شراره سامعی، حسین گلستان، کاوه کرمی، صنم توکلی، پیام احمدی کاشانی، امیر نعیمیان، حمید رضایی، نادر بهرامی، کوروش برزی، تینا دلنوازی، محسن بیده، حدیث شاهنگی، آزاده شهریاری فر، ساناز جهان آرایی، رز ارغوان، امیر کوروش اعرابی، حسین مسلمی نائینی، پریسا کامیاب قمصری، مونا تهرانی موید، شهریار اکبریه، روزبه فولادی، امیر ناصری، رامتین جهانبانی، پرتو جغتایی، مجید خمسهنیا، ماندانا رنجبر چشمه سرخی، شیوا سراج، مریم ملک مختار، مصطفی قاهری، مریم منتظر، امیر احمد معینی، حسین اسماعیلی، مسعود میرمیری از هنرمندان حاضر در نمایشگاه عکس «لحظههای بیصدا» هستند.
نمایش «قاب خیال» در گالری خورشید
نمایشگاه گروهی هنرهای تجسمی «قاب خیال» با نمایش آثار ۲۴ هنرمند در رشتههای مختلف هنرهای تجسمی جمعه (۱۹ اردیبهشت) ساعت ۱۶ با حضور آیناز زارعی نقاش و مدیر گروه هنری آیتیست و پدیدآورندگان آثار در گالری خورشید واقع در بلوار آفریقا، کوچه تور، پلاک ۷۰، طبقه یک، واحد یک افتتاح میشود و تا ۲۳ اردیبهشت ساعت ۱۶ تا ۱۹ برپاست.
احد یثربی، اکرم درشتی، آدرینا شهبازی، آرمین قربانی رنانی، پریماه حسنی، پوریا قلیچ خانی، ریحانه پدندر، ریحانه شریعت، ساجده صفرزاده سامانی، سوسن صحرائی، سیما صادقی، شکیبا مرادی ملایریفر، طناز بهروزفر، غزاله بحرینی، فاطمه حیاتی محمدآباد، فاطمه فروزنده هفشجانی، فائقه خطیبی جعفری، فرزانه ابوالقاسمی، محیا مستانی، مهسا بخشی، میترا صالحی فخرآباد، میترا ظریف کیوان، نسرین طاهری و نگار ایمانیپور در این نمایشگاه شرکت دارند.
برپایی نمایشگاههای رضوی
نمایشگاه آثار تجسمی با موضوع فرهنگ و سیره رضوی در دو رشته گرافیک و عکس به مناسبت بیست و یکمین جشنواره بینالمللی فرهنگی و هنری امام رضا (ع) و همزمان با دهه کرامت در موزه هنرهای دینی امام علی (ع) برگزار میشود.
این نمایشگاه با هدف ترویج مفاهیم والای معنوی و اخلاقی برگرفته از سیره حضرت امام رضا (ع) و تأملی هنرمندانه بر جلوههای بصری فرهنگ رضوی، از ۱۷ تا ۲۷ اردیبهشت همه روزه به جز ایام تعطیل، از ساعت ۹ تا ۱۷ و پنجشنبهها تا ساعت ۱۴ در موزه هنرهای دینی امام علی (ع) واقع در تهران، خیابان ولیعصر، روبهروی بزرگراه آیتالله هاشمی رفسنجانی، بلوار اسفندیار برپاست.
آثار این نمایشگاه شامل منتخبی از آثار هنرمندان سراسر کشور است که در چارچوب فراخوان بیستویکمین جشنواره بینالمللی امام رضا (ع)، با رویکردی هنری به موضوعاتی همچون کرامت انسانی، محبت اهلبیت (ع)، سفر زیارتی، فرهنگ میزبانی، و جلوههای امروزی از مفاهیم رضوی خلق شدهاند.
همچنین نمایشگاه خوشنویسی رضوی ۱۷ تا ۲۲ اردیبهشت از ساعت ۱۰ تا ۱۸ به جز ایام تعطیل در موسسه هنری پژوهشی صبا فرهنگستان هنر واقع در خیابان ولیعصر، خیابان طالقانی، خیابان شهید برادران مظفر دایر است.
«رویای کودکی من ۴»
چهارمین دوره نمایشگاه «رویای کودکی من» به همت گروه هنری ژامک و نمایشگاهگردانی لیلا زمانی ۱۶ تا ۱۸ اردیبهشت ساعت ۱۶ تا ۱۸ به موسسه فرهنگی هنری پژوهشی صبا در نگارخانه آیینه موسسه فرهنگی هنری پژوهشی صبا برپاست.
نخستین دوره «رویای کودکی من» سال ۱۳۹۹ برگزار شد و اکنون به دوره چهارم رسیده است و هدف از رویداد، تجلی تروماهای دوران کودکی از طریق زبان هنر در رشتههایی همچون نقاشی، مجسمه، تصویرسازی، عکاسی، عروسکهای نمایشی و هنرهای مفهومی است که ۳۷ استاد و ۱۹۰ هنرمند در این رویداد شرکت کردهاند.
پرفورمنس تئاتر «اکسیژن صفر» به نویسندگی و کارگردانی لیلا زمانی، برنامه جنبی «رویای کودکی من ۴» است که پنجشنبه (۱۸ اردیبهشت) از ساعت ۱۵ تا ۱۶ در سینماتک موسسه فرهنگی هنری پژوهشی صبا برگزار میشود و آوین عبادی، آرمینا حسینی، پانیذ ملارجبی، سارینا دستجردی، سوین قنبری، درسا محمداصغری، شیدا حجازی اجراگران اثر هستند.
فرزانه سرلک، بهاره جعفری، نسترن گرمرودی، معصومه یعقوب زاده، گروه هنری ژامک را در برگزاری این رویداد همراهی میکنند و کامیار جعفری مرام طراحی پوستر و فرزاد جمشیددانایی، مشاور رسانهای رویداد را برعهده دارند.
چیدمان «هشدار جمعی» در باغ موزه قصر
نمایشگاه چیدمان «هشدار جمعی» در عرصه هنر مفهومی، چندرسانهای و چیدمان تعاملی از ۱۷ تا ۲۴ اردیبهشت در نگارخانه ملک الشعراء بهار مجموعه باغموزه قصر به نشانی انتهای خیابان مطهری، خیابان پلیس، میدان شهدای ناجا، درب اصلی باغ موزه قصر دایر است.
چیدمان نمایشگاه «هشدار جمعی» شامل بیش از ۳ هزار جفت کفش و ۱۲ ویدئوآرت و چند اجرای اینستالیشن است که توسط ادریس آقاعبدالهی و مهدی بخشیپور مقدم به انجام رسیده است.
این چیدمان مفهومی و تعاملی در پی آن است که مخاطب خود را به تفکر در زمینه موانع صلح، ثبات و پایداری بشری، جامعه جهانی و محیط زیست وادارد و او را در حالتی نمادین، به کنشی برای پیشبینی و جلوگیری از مخاطرات بشری و زیستمحیطی دعوت کند. مخاطب خاص، یعنی هنرمندان و همچنین مخاطب عام که تمام اعضای یک جامعه هستند، بایسته است در جهت آگاهی بخشی به اطرافیان و جامعه پیرامون خود در مورد مخاطرات محتمل پیشرو، به هر نحوی و در دوران آرامش اقدام کنند تا بتوان امیدوار بود که میزان احتمال وقوع این مخاطرات، رفته رفته کاهش یافته و از میان برود.
چیدمان مفهومی «هشدار جمعی» در فضای نگارخانه ملک الشعراء بهار باغ موزه قصر اجرا میشود و با چیدمانهای هنر مفهومی وسیع جهان هم تراز به نظر میرسد. همچنین، در خلال برگزاری این چیدمان، پنلهای گفت و گو و درس گفتار در زمینه هنر مفهومی، هنرهای جدید، مباحث زیستمحیطی و مخاطرات بشری، توسط اساتید دانشگاهها و هنرمندان و فعالان این عرصه به انجام خواهد رسید.
دیدگاه خود را بیان کنید